Ana içeriğe atla

1 HAFTADA 5 KİLO VERMENİN SIRLARI

     Kısa bir süre içerisinde bu kadar hızlı kilo verebilmeniz için 5 önemli detayı sizler için sıraladık. Sizde sağlıklı bir şekilde hızlı kilo vermek istiyorsanız hemen söyleyeceğimiz maddelere uymaya başlayabilirsiniz. 


   


1- Sıkıldıkça Yemek Yemeyin.                                                 

Pandemi yüzünden bir çoğumuz evlere kapandık ve artık acıktığımız için değil canımız sıkıldığı için yemek yiyoruz. Kısa bir süre içerisinde hızlı ve sağlıklı kilo verebilmek için öncelikle bu alışkanlığımızı değiştirmemiz gerekiyor. Günde 3 öğün beslenmemiz ve geceleri ise yemek yememiz vücudumuzu bir nevi detoksa sokmamızı sağlıyor. Uzun bir süredir sık sık yemek yiyip birden günlük besinlerimizi 3 öğüne bölüp düzene sokmamız vücudumuz için bir onarım şansı verir. 


2- Zayıflamak İçin Yağ Tüketin 


  Evet yanlış okumadınız ! Sağlıklı bir şekilde kilo vermek için sağlıklı yağ tüketimi şart. Siz sağlıksız olan yağları keseceksiniz yani bir hamburgerin içinde olan yağ, patates kızartması içerisinde ki vb. yiyeceklerin içinde olan yağlar sağlıksız yağlardır. Bunları kesip sağlıklı yağların bulunduğu balık ve tavuk dan tüketirseniz sindirim sisteminize ekstra katkısı olacak ve metabolizmanızı hızlandıracaktır. Eğer etinizi kızartmak isterseniz de tek kullanabileceğiniz seçenek 1 tatlı kaşığı zeytinyağı olmalı. 

3- Sporu Hayatınız İçine Katmaya Başlayın 



   Tabi ki de sizlere bu virüs ortamında spor salonlarına yazılın demeyeceğim fakat kilo vermek isteseniz de sağlıklı bir yaşam için hayatınıza hareket katmak şart. Bu yüzden evde ufak ağırlıklar ve kendi vücut ağırlığınızı kullanarak yapabileceğiniz bir çok hareket mevcut. Bu hareketleri diğer blog yazımızda paylaşacağız. Hiç bir imkan yoksa maskenizi takıp şöyle 25-30 dakika arası hafif tempo yürüyüş yapmak günlük hareket ihtiyacınızı karşılayabilecek düzeydedir. 


4- Su Tüketiminizi Arttırın


  Eğer kilo vermek istiyorsanız mutlaka günlük su tüketiminizi 2,5-3 litre arasında tutmanız gerekmektedir. Düzenli beslenme ve biraz hareket ile vücudunuz yağ yakım moduna geçecektir. Vücudunuz yağ hücrelerini yakabilmek parçalayabilmek için gerekli olan en temel yapı taşlarından biri ise sudur. Eğer siz su alımınızı düşük tutarsanız yağ hücreleri yakabilmek için gerekli şartlara sahip olamadığın dan vücudunuz kas yıkımına uğrayabilir. Tabi ki bunu kimse istemez o yüzden su tüketiminizi unutmayın. 


5- Mental Olarak Kendinizi Hazırlayın



  Evet yeni bir yola başlıyorsunuz ve kilo vermek için ilk adımı attınız. Bu süreç başladıktan 2 3 gün sonra bu yolunuzdan sapmak isteyeceksiniz çünkü buna vücudunuz zorlayacak ister istemez. Aklınıza önceden olan alışkanlıklarınızdan yediğiniz güzel yiyecekler gelebilir fakat bunlara zihinsel olarak egale etmeniz gerekmekte. Verdiğiniz karara saygı duyun ve bu yolda inancınızı yitirmeyin. Bu arada illa ki kaçamaklar olacaktır fakat belli bir süreden sonra yediğiniz şeyler eskisi gibi vücudunuza komple yağ olarak depolanmayacak. Yarısı ödem olarak kalacak ve yarısı da vücudunuzdan atılacak. Bu tutulan ödemi de ertesi gün biraz yürüyüş ile atabileceksiniz. O yüzden ben bugün yedim komple diyetim bozuldu diye düşünmeyin çünkü yarın farklı bir gün ve yaptığınızdan zarar almadınız. 



  Evet 5 madde de kilo vermeniz en önemli yapı taşlarını anlattık eğer saydığımız maddelere uyarsanız 1 haftada 5 kilo verebilmek hayal değil. Bir sonra ki yazımız  da görüşmek üzere...

AmirToca

Yorumlar